Malaga – staden med de unika museerna

De flesta som åker till Malaga lockas till den spanska staden på grund av dess deras vackra ständer, populära diskotek och fantastiska restauranger. Men allt för många glömmer bort deras kultur. I den charmiga staden finns över 20 olika museer för olika tycke och smak. De som älskar att gå och titta på konst eller arkeologiska fynd kan med fördel välja staden som turistmål precis som de som hellre vill lära sig om vinhistoria, gå på interaktivt musikbibliotek eller förkovra sig i kunskap om bilar.

Det finns dock några museer som lockar fler turister än andra, vilket de gör med all rätt.

Centro de Arte Contemporáneo (CAC) är en utav de mest rekommenderade museerna i Malaga, mest på grund utav deras breda utbud av målningar och skulpturer. De har bland annat ett exempel utav det kända verket av den före detta The Beatles medlemmen Paul McCartney. Museet organiserar även workshops, filmvisningar och festivaler för att fängsla deras konstintresserade besökare.

Museo del Vino är ett vinmuseum som utöver berättelsen om Malagas vinhistoria, erbjuder vinprovningar i samband med inträdespriset. Som besökare får man även reda på intressanta fakta om de fem vindistrikten i landet och hur vinerna åldras, samt vilka druvor som används. Malagas söta dessert vin, Moscatel, är Andalusiens näst mest berömda vin som man som får höra historian om och smaka utav under vinprovningarna. Som vinfantast är detta ett museum man inte vill missa.

Museo Picasso är museet som finns till ära av Pablo Ruiz Picasso som har den spanska stad som sin födelsestad. I museet finns det 12 salar som har permanenta utställningar med Picassos målningar. Att det är ett mycket välbesökt museum är förståeligt, då Picasso var en stor konstnär som använde sig utav och utvecklade en helt ny stil. För de som är intresserade finns även Picassos födelseplats att besöka, som ligger alldeles i närheten.

Självklart finns det även andra typer av museer för de som inte vill gå till de mest populära. Museo del Automovil som är ett bilmuseum, Statsmuseet Museo Municipal, Instituto Municipal del Libro som är ett bokinstitut och det interaktiva musikmuseet Museo Interactivo de la Música är andra intressanta museum. Även det unika dockmuseet Museo Casa de Munecas är ett spännande alternativ att besöka. Som kultur- och konstfantast är Malaga rätt stad att besöka, då den inte lämnar sina besöka besvikna.