Saker att göra på semestern i Gävle

I Gävle finns det massvis med saker att göra både på egen hand och med familjen, om man vill uppleva kultur eller se på sport. Dessutom finns det lokala fester under somrarna som lockar många av de lokala invånarna och många turister till Gävle.

Sport och aktiviteter
För de sportintresserade finns det flera alternativ att välja bland. Om man reser med familjen kan man exempelvis passa på att spela minigolf i den vackra boulongerskogen, medan om man åker med vännerna kanske vill passa på att spela paintball en förmiddag eller eftermiddag. Sedan finns det även flera sportevenemang att uppleva. På vinterhalvåret bjuder hemmalaget Brynäs ofta in till match på Läkerol Arena, medan fotbollslaget Gefle IF även de har några hemmamatcher per år.

Sommarunderhållning
På somrarna öppnar de flesta kaféer upp sina uteserveringar. Dessutom brukar det finnas lokala evenemang som exempelvis sommarkväll, där olika artister kommer och uppträder och olika tävlingar och aktiviteter finns tillgängliga fyra onsdagar i rad i centrala Gävle. Även Furuviksparken öppnar upp på somrarna, där det finns flertal djur att kika på så som kameler, kängurur och apor. Furuviksparken har även ett bad och ett tivoli, som passar för de flesta barnfamiljer.

Kulturen
I Gävle finns Konserthuset och Gävle Teater, som är två byggnader som bjuder på framträdanden åren om. I konserthuset bjuds det på kompositioner och symfoniorkester eller popband, medan Gävle teater bjuder på föreställningar så som stand up, nycirkus och klassiska dramer. Dessutom finns ett flertal museum som lockar turister, så som järnvägsmuseet, Länsmuseet Gävleborg och Fängelsemuseumet. Utöver det finns även den charmiga biten av Gävle som heter Gamla Gefle. Det är ett område i centrala Gävle som har kullerstensgator med mönster som sträcker sig så långt tillbaka som till medeltider. Det finns även ett flertal hur i Gamla Gefle som stått där från 1700-talet.